Marjo Pakka - rehellisesti oikealla -

Kaikki blogit puheenaiheesta Vauvat

Tasa-arvoinen äiti on valtion etu

Maailman talousfoorumi (WEF) julkaisee vuosittain Global Gender Gap -raportin, jossa tarkastellaan valtioittain (nyt niitä oli 142) sukupuolten välisiä tasa-arvoeroja. Vuonna 2014 Suomi oli maailman toiseksi tasa-arvoisin maa Islannin jälkeen.

Suomi on tasa-arvon kärjessä koulutusmahdollisuuksissa, ministerinimityksissä ja poliittisissa osallistumismahdollisuuksissa. Taloudellisessa osallistumisessa ja mahdollisuuksissa olemme vasta sijalla 21.

Menevätkö homojen oikeudet lapsen oikeuksien edelle?

Näin viattomien lasten päivänä haluan puhua vauvoista.

En ole tähän asti ottanut kantaa keskusteluun jossa puhutaan lesboista ja homoista ja heidän oikeuksistaan, mutta jotenkin tuo Miikka Keräsen kirjoitus "Vauvat ovat valtaa" vaikutti niin, että vaatii minulta, isoäidin ikäiseltä, kannanottoa! joten vastaan blogistille täällä kirjoituksellani.

Vauvat ovat valtaa

Kuolaa ja haisevia vaippoja. Ensimmäisiä sanoja ja hyvänyönsuukkoja. Vauvat ja heidän vanhempansa (v)ihastuttavat meitä monin tavoin. Harva kuitenkaan tietää, että rattaissa pihisevä ja kiljahteleva nisäkkäänalku on todellisuudessa poliittista valtaa.

Vauvoista puhutaan politiikassa loppupeleissä melko harvoin. Välillä pinnalle ponnahtavat lapsilisät ja äitiyspakkaukset, tai lastensuojelu ja päivähoito-oikeus. Politiikkaa hallitsevat talous ja ulkosuhteet.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä