Marjo Pakka - rehellisesti oikealla -

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsivähennys

Budjetin lapsiperhe-hehkutuksella ei katetta

Ensi vuoden talousarvioon Kristillisdemokraatit linjasivat kesäkokouksessaan odottavansa hallitukselta panostuksia työllisyyteen, yrittäjyyden tukemiseen, lapsiperheiden ja eläkeläisten tilanteen helpottamiseen sekä sisäisen turvallisuuden vahvistamiseen. Mielestämme talouskasvusta huolimatta valtion talouden tasapainottamisen on syytä olla edelleen budjetin keskiössä.

Hallitus toimi monessa asiassa linjaustemme mukaan, mutta osa panostuksista on aiempien isojen leikkausten takia lähinnä paikkailua.

Synnytystalkoot, vai perhepolitiikan muutos?

Media on kohissut SDP puheenjohtajan Antti Rinteen synnytystalkoista. Totta on, että Suomessa syntyvyys on alimmillaan sitten 1800-luvun nälkävuosien. Tämä on erityisen huolestuttavaa, sillä juuri lapsissa on meidänkin kansakuntamme tulevaisuus.

Ryhdymmekö sitten ”isänmaan puolesta” makuuhuonehommiin? Tärkeä on ensin kysyä, miksi syntyvyys on noin alhainen?

Demarit syyttävät KD:ta omista virheistään

Se on hienoa, että Sosiaalidemokraatit käyvät jo nitistämään Kristillisdemokraatteja, kun marssi päin Kokoomusta ei näytä sujuneen odotetulla tavalla. Kataisen hallituksen perhepolitiikka, johon SDP on suuressa määrin itse syyllinen, olisi johtanut Jutta Urpilaisen kaudella katastrofiin mikäli KD ei olisi ollut hallituksessa. 

Häpeällinen lapsivähennys

Kehysriihen lapsilisäleikkauksen jälkeen esiin nousseen rohkeuden puutteen vuoksi hallitus on säätämässä uuden lapsivähennyksen. Uudistus on monessa suhteessa häpeällinen Stubbin hallitukselle. Poliittisista syistä hallitus tietoisesti rikkoo kaikkia hyvän hallituspolitiikan sääntöjä.

Lapsivähennys luo tehotonta lainsäädäntöä arvovaltasyistä

Hallitusneuvotteluisssa säästöpäätökset ulotettiin myös lapsilisiin, mikä osoittautui poliittiseksi ja asialliseksi  virheeksi. Arvovaltasyistä päätöstä ei osata peruuttaa vaan tilalle ollaan luomassa verovähennysjärjestelmää.

Laura Räty: Todellisuus kutsuu

Kokoomuksen tuore sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty paljastaa jotain todellisuudentajustaan kritisoimalla sosialidemokraattien ajamaa ansioveron lapsivähennystä. Hän kertoo Verkkouutisille, että alle 2100 euroa tienaavia on hyvin pieni osa vanhemmista. Tähän vedoten hän kyseenalaistaa lapsivähennyksen hyödyllisyyden.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä