Marjo Pakka - rehellisesti oikealla -

Sairas työväki ei parane vastakkainasettelulla

Kirjoitus on vastine palautteeseen. Alkuperäinen mielipidekirjoitus on luettavissa osoitteessa http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/huomio-ty%C3%B6hyvinvointiin-jyv%C3%A4skyl%C3%A4ss%C3%A4/631225

 

Jyväskylän kokoomus ry:n työhyvinvointia koskeva mielipidekirjoitus Keskisuomalaisessa 27.12. on saanut aikaan monipuolista keskustelua. Yhteydenottoja on tullut puhelimitse, tekstiviestein, sähköpostilla, sosiaalisen median kautta ja näkyvimmin yleisönosastonpalstoilla niin lehdessä kuin verkkopalvelussakin. Kiitämme palautteesta. Se on ollut arvokasta ja vahvistanut näkemään ongelman monimuotoisuuden.

Palautteet kertovat työssä jaksamisen useista ongelmista: toimimaton työvuorosuunnittelu, henkilökunnan tulehtuneet välit, epäpätevä johtajuus, työpaikkakiusaaminen, sisäilmaongelmat, vähäinen henkilökunnan määrä, määräaikaiset työsuhteet ja hallinnollinen kankeus lisäävät sairauspoissaoloja. Kun asioita ryhdytään laittamaan kuntoon, nousee esille kysymys, millä keinoin teemme sen?

Kokoomukselle Jyväskylän kaupungin työntekijöiden työhyvinvoinnin parantaminen on aidosti ihmiskysymys, ei vaaliase, kuten lyhytnäköisessä kritiikissä on tahdottu esittää. Kokoomus ei myöskään jahtaa virkamiesten päitä tai nimeä sairastelevia työntekijöitä syylliseksi osoittavalla sormellaan. Niin ikään ”esimies vastaan alaiset”-näkökulmasta on syytä luopua, kun etsitään ratkaisuja työssä jaksamiseen. Sairastelevat työntekijät eivät parane vastakkainasettelulla.

Vastuu työntekijöiden jaksamisesta on yhteinen. Nostan esille vuoden 2010 viimeisenä päivänä tulleen Keskisuomalaisen lyhyet-palstan kommentin.

Ei Jyväskylän työhyvinvointi ainakaan johtajien määrästä riipu. Luottamushenkilöiltä vaaditaan asiantuntemusta ja tahtoa laittaa asia kuntoon!”

Olen samaa mieltä. Työhyvinvoinnin parantamiseksi on löydyttävä yhteinen tahto. Luottamusmiesten, puoluekantaan katsomatta, on paneuduttava asiaan ja rohkeasti vietävä asiaa eteenpäin kaupungissa yhdessä virkamiesten kanssa. On tärkeää, että myös työyksiköiden työsuojeluvaltuutetut ja luottamusmiehet osallistuvat keskusteluun. Nyt on oikea aika haastaa vanhat toimintamallit, kun kaupunki luo uutta organisatiotaan.

Marjo Tossavainen

Varapuheenjohtaja

Jyväskylän kokoomus ry.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Heino kirjoitus, olisiko mahdollista, että tekisit vaikka 2 ehdotusta, mitenkä meinaat kauniin juhlapuuhesi mukaisesti asiat saattaa toiminnaksi ?

Vieras (nimimerkki)

Hei Kari. Marjohan esitti toimintamallin. -On tärkeää osallistua keskusteluun.- Eli ruotsalaisittain. Keskustellaan.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Aivan totta, ja ehkäpä olis hyvä vielä perustaa selvityskunta joka miettii yhdessä näitä ehdotuksia vaikka vuoden loppuun mennessä ?

Johannes X (nimimerkki)

Ja mahdollisimman nimekäs ja hyväpalkkainen, tietenkin.

Toimituksen poiminnat